Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

ФІЛЬМ «ЧОРНИЙ КОЗАК»

ФІЛЬМ «ЧОРНИЙ КОЗАК»

15 грудня в Тальнівському міському центрі культури та дозвілля відбувся показ містичного художнього фільму «Чорний козак» за мотивами казки Сашка Лірника. Стрічка зібрала понад 400 глядачів, серед яких керівництво міста та району, директор фільму Микола Кулик та режисер фільму Владислав Чабанюк. «Цей унікальний фільм показує, що кіно можна знімати і без великого бюджету, що люди зацікавлені грати в подібному, навіть не маючи зарплатні.  Важко уявити, але у фільмі знімалась лише одна професійна кіноакторка – Марина Юрчак» - наголосив в своєму виступі режисер Владислав Чабанюк. Робота над фільмом тривала 10 років. Зйомки відбувалися в відомих краєзнавчих музеях та етнографічних комплексах, Національному дендрологічному парку «Софіївка», а також у селах Легедзине та Піківець. Окрім того, у фільмі знімалися письменники й видавці, діти, а саундтреками до фільму стала етномузика від гуртів «ДахаБраха», «Піккардійська Терція» та «Гуртоправці». «Особливість цієї стрічки в тому, що всі кошти, отримані з перегляду, підуть на потреби та лікування тяжкопоранених військовослужбовців» - розповів директор фільму Микола Кулик.  Варто зауважити, що завдяки фільму було зібрано близько 11 500 грн.

12:28 17.12.2018

Воїнам до Дня Святого Миколая

Воїнам до Дня Святого Миколая

Працівники міської школи №3 відправили для українських воїнів, в тому числі наших земляків, теплі речі, ліки, а колишній вчитель школи Петро Даниленко приніс для захисників мед та яблука. Особливими гостинцями стануть пироги з капустою, картоплею, печінкою, які з усієш душею приготували працівники школи.

09:52 17.12.2018

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

14 грудня 2018 року в залі засідань міської ради під головуванням міського голови Олексія Юрченка відбулось чергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради. На розгляд членів виконкому було винесено понад десятка питань порядку денного. Виконавчим комітетом було погоджено штатний розпис КП «Гірський Тікич» та КП «Наш Дім» Тальнівської міської ради.  З метою подальшого розвитку громадських робіт як одного із важливих напрямів у системі державних гарантій забезпечення зайнятості працездатного населення та одночасного вирішення питань соціального розвитку громади, було затверджено проект рішення «Про організацію громадських робіт у 2019 році». Традиційно були прийняті рішення, якими надано одноразову матеріальну допомогу жителям Тальнівської об’єднаної територіальної громади. Засідання виконкому було конструктивним та плідним.

11:44 14.12.2018

Андріївські вечорниці у Тальнівській ЗОШ І-ІІ ступенів №3

Андріївські вечорниці у Тальнівській ЗОШ І-ІІ ступенів №3

У Тальнівській ЗОШ І-ІІ ступенів №3 відзначено одне із найдавніших свят зимового циклу – Андрія, яке підготовлене учнями 8-9 класів та учителем мистецтва Іриною Лобунець. Юні актори Лілія Гоменюк, Ярослав Крутенко, Надія Костюшина, Марія Шляхтич, Альона Коханівська, Валерія Павленко, Олександр Підгрушній, Валентин Мойсеєв, Ярослав Марчук, Лілія Погорецька, Анастасія Мелюшко, Богдан Півторак, Іван Браїловський майстерно перевтілилися в образи учасників вечорниць.  Батьківська світлиця нагадувала давню українську оселю. Звучали українські пісні у сучасній обробці, дівчата ворожили, а найбільше дітям сподобалося кусання калити, в якому взяли участь усі бажаючі. Заклад докладає чимало зусиль для збереження українських народних традицій.

09:41 14.12.2018

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

32 роки минуло від 26 квітня 1986 року – дня трагедії, наслідки якої не дають і, вочевидь, не даватимуть спокою ще багато років. Сотні людей стали на захист людства від наслідків атомної катастрофи. Ми висловлюємо велику пошану ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Низько схиляємо голови перед тими, хто усвідомлено й жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом. Міський голова Олексій Юрченко та працівники міської ради поклали квіти до пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля» та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня.  Вічна пам’ять померлим. Вічна слава героям.

09:36 14.12.2018

Вечорниці на Андрія в с. Здобуток

Вечорниці на Андрія в с. Здобуток

З давніх часів в Україні було традицією гадати та проводити вечорниці на Андрія. Цього дня в будинку культури с. Здобуток вирішили згадати про традиції наших дідів, бабусь та відтворити їх.

08:27 14.12.2018

Святкування "Андріївських вечорниць"

Святкування "Андріївських вечорниць"

12 грудня 2018 року фольклорний ансамбль «Колодійчики» Тальнівської дитячої музичної школи напередодні свята Андрія Первозванного влаштували тематичні вечорниці в українському стилі.  Всі присутні мали змогу поринути у світ давніх традицій святкування, стати учасниками різноманітних забав, цікавих ігор, танців, співів. Відкусити шматок калити, яка є традиційним обрядовим коржем на святі, мали змогу всі, хто «витанцювали» коцюбу, а таких було чимало.  Завершилось дійство піснями та частуванням українських страв.

12:48 13.12.2018

Тиждень права

Тиждень права

Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. У 2018 році Всеукраїнський тиждень права передбачає проведення протягом 10-14 грудня ряду інформаційно-роз’яснювальних заходів з питань забезпечення додержання та поваги до прав і свобод людини й громадянина, запобігання їх порушенням з метою підняття рівня правової культури населення. У центральній бібліотеці в рамках Всеукраїнського тижня права організовано книжкову виставку «Знай права, поважай закони», яка діє на абонементі. Відвідувачі Інтернет-центру мали можливість переглянути відеофільми «Конвенція ООН про права дитини та «Історія створення Декларації прав людини». 11 грудня до бібліотеки завітали учні Тальнівської ЗОШ I-III ст. №2 на годину спілкування «Я маю право!» за участю головного спеціаліста Тальнівського бюро безоплатної правової допомоги Вікторії Рябої, яка розповіла молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливість їх реалізації та захисту.

12:46 13.12.2018

Тальнівська дитячо-юнацька спортивна школа відсвяткувала 35-річний ювілей

Тальнівська дитячо-юнацька спортивна школа відсвяткувала 35-річний ювілей

Тридцять п’ять років тому заснували Тальнівську дитячо-юнацьку спортивну школу, саме з цієї нагоди у вівторок, 11 грудня, в великому демонстраційному залі Тальнівського міського центру культури та дозвілля відбулись святкові урочистості. На початку заходу продемонстрували відео про історію школи – життя відданих своїй справі людей та вихованців, їхні успіхи та досягнення. З історією та сьогоднішнім станом справ у Тальнівській спортивній школі присутніх ознайомив директор Іван Шевченко, який вже посідає цю посаду понад 30 років.  У теплій та дружній атмосфері колектив спортивної школи зі своїми вихованцями приймали найщиріші вітання та цінні подарунки від гостей. З привітальним словом виступив міський голова Олексій Юрченко, який в своєму виступі наголосив, що спортивна школа дала старт у великий спорт та стала надійною опорою на життєвому шляху сотням юних спортсменів Тальнівщини, саме звідси до вершин піднялися майстри спорту та чемпіони різних рівнів. Милували око художні номери юних вокалістів та танцюристів. Побачивши кількість вихованців, що вкінці заходу вийшли на сцену з своїми нагородами, кожен глядач мав змогу вкотре переконатися, що Тальнівська дитячо-юнацька спортивна школа була і залишається кузнею здоров’я, рекордів та спортивних традицій, а її вихованці прославляють наш край своїми успіхами на турнірах всеукраїнського та міжнародного рівнів.

12:43 13.12.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора