Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

«Різдвяне свято»  для дітей учасників антитерористичної операції

«Різдвяне свято» для дітей учасників антитерористичної операції

25 грудня у Тальнівському міському центрі культури та дозвілля ГО «Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників АТО» спільно з волонтерами організували «Різдвяне свято» для близько 100 дітей учасників антитерористичної операції району та громади, які завітали на свято.  Розважали всіх присутніх Дід Мороз, Чарівниця, Фіксики, Маша, Ведмедь, Ельза та Сніговик. Варто зазначити, що свято на благодійній основі провело агентство «Свято мрії». Під час розважальної програми діти танцювали із казковими героями, розгадували загадки, співали та грали в новорічні ігри. Дід Мороз слухав віршики та роздавав подарунки, куплені волонтерами. У залі була радісна, тепла атмосфера та святковий настрій. За кошти міської та районної рада кожна дитина отримала солодкі подарунки.

08:38 26.12.2018

Показ фільму «Позивний Бандерас»

Показ фільму «Позивний Бандерас»

24 грудня в Тальнівському міському центрі культури та дозвілля відбувся показ українського військового детективного фільму «Позивний Бандерас». В основі сценарію стрічки, написаного Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим, лежать щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та розповіді воїнів АТО.  Всі присутні мали можливість познайомитись та поспілкуватись із акторським складом фільму та придбати книгу. «У всіх місцях, де відбувався показ, фільм сприймався по-різному, цікаво які ж почуття він визве саме в Тальному» – прокоментував перед показом головний актор фільму Олег Шульга, який також був присутній. По завершенню кіносеансу всі присутні аплодували стоячи - фільм вразив кожного і викликав шквал позитивних емоцій у глядачів. «Такі патріотичні фільми необхідно демонструвати масово, адже всі ми маємо розуміти, що події, показані в фільмі, відбуваються в дійсності зараз на Сході України і війна триває.» - прокоментував глядач Володимир Соловей. Короткий сюжет фільму: події в фільмі розгортаються в зоні АТО, де досвідчений капітан Антон Саєнко (позивний «Бандерас») керує групою контрозвідників. Перед бійцями поставлена задача знешкодити російського підривника «Ходока», що регулярно пробирається на українську територію. Завдання ускладнюється тим, що події відбуваються біля рідного села капітана, яке він давно покинув, а жителі якого ставляться до нього як до зрадника.

20:00 24.12.2018

22 грудня відбулась  позачергова 33 сесія  VIII скликання Тальнівської міської ради

22 грудня відбулась позачергова 33 сесія VIII скликання Тальнівської міської ради

22 грудня в великому демонстраційному залі МЦКД відбулась 33 сесія VIII скликання. Для розгляду присутніх депутатів було винесено півтора десятки питань порядку денного, що охоплюють різні сфери діяльності громади.

17:04 22.12.2018

Новорічний концерт,  який організувала Тальнівська дитяча музична школа.

Новорічний концерт, який організувала Тальнівська дитяча музична школа.

Надвечір, 20 грудня, в великій демонстраційній залі Тальнівського міського центру культури та дозвілля відбувся Новорічний концерт, який організувала Тальнівська дитяча музична школа. Святковий концерт ще раз показав майстерність та професіоналізм учнів та викладачів музичної школи. В цей чудовий вечір на сцені дебютували з новим танцем наймолодша група танцювального колективу «Фантазія» Тальнівської дитячої музичної школи (керівник Людмили Бабой), глядачі бурними оваціями зустрічали діток. Звісно на свято завітав Святий Миколай, роль якого зіграв отець Михайло Василюк. Творчий колектив викладачів та учнів Тальнівської дитячої музичної школи привітали всіх гостей з Новим роком!

12:35 21.12.2018

Свято Миколая в ДНЗ №6 «Золотий ключик»

Свято Миколая в ДНЗ №6 «Золотий ключик»

Найулюбленіше свято дітей – свято Миколая. Діти з нетерпінням чекають щедрого Миколая, пишуть йому листи, вивчають вірші, співають пісні. Святий Миколай щороку приходить у кожну хатину і обдаровує кожну дитину. Миколай зазирає у кожне віконечко, щоб дізнатися чи не забули дати подарунок його любим діточкам.  Завітав Миколай і у ДНЗ №6 « Золотий ключик», де на нього з нетерпінням чекали малюки. Зустрічали Миколая піснями, таночками та віршами. Свято пройшло весело і діти щиро дякували Святому Миколаю за подарунки.

11:47 21.12.2018

День  Святого Миколая у Тальнівському міському центрі культури та дозвілля

День Святого Миколая у Тальнівському міському центрі культури та дозвілля

19 грудня у Тальнівському міському центрі культури та дозвілля відбулося святкове дійство до Дня Святого Миколая. В холі всі гості мали змогу зробити фото біля святкової фотозони, написати побажання і покласти його до чарівних носочків на каміні.  Найбільш довгоочікуваною для малечі стала зустріч зі Святим Миколаєм. Вони охоче розповідали вірші та спілкувалися з Чудотворцем, за що отримували солодкі подарунки. Також при вході до зали кожен загадував побажання, ступаючи через святкову арку, адже Святий Миколай наголошував, що воно неодмінно збудиться. Після святкових урочистостей працівники міського центру культури та дозвілля підготували концерт, де вихованців цього культурно-мистецького закладу показали Святому Миколаю свою вправність у танцях і піснях. Також діти, яких було чимало, брали участь у іграх та конкурсах, водили веселі хороводи та співали пісні. А вже вкінці заходу запалили головну ялинку міста.

11:42 21.12.2018

Піжамна вечірка в дитячому садочку «Світлячок»

Піжамна вечірка в дитячому садочку «Світлячок»

У переддень Святого Миколая в дитячому садочку «Світлячок» вихователі старших груп Тетяна Карпікова, Світлана Ганджа, Галина Ковальчук та музичний керівник Наталя Гаркуша організували для своїх вихованців піжамну вечірку. Тітонька Лінь із своїми Лінюхами приспали малят, щоб вони не змогли побачити Святого Миколая. Та як завжди – добро перемагає, адже Святий Миколай, якого радо втілив Михайло Василюк, настоятель храму Святих Петра і Павла, визволив дітлахів від Ліні та обдарував вихованців усіх груп дитсадка подарунками. Діти співали, танцювали, веселились та дякували Святому Миколаю.

14:18 19.12.2018

Новорічна виставка ялинкових іграшок в Тальнівському музею історії

Новорічна виставка ялинкових іграшок в Тальнівському музею історії

19 грудня, до Дня Святого Миколая, в Тальнівському музеї історії відкрилась новорічна виставка ялинкових іграшок. Колектив музею розповіли як з давніх часів святкували Новий рік, якими прикрасами прикрашали новорічну ялинку, представили колекцію новорічних листівок та статуеток Діда Мороза, яких налічується понад два десятка.  Діти з дитячого садочку «Світлячок» та «Берізка», які завітали на виставку, взяли участь в майстер-класі з виготовлення ялинкової гірлянди та новорічних іграх. Також в кінці заходу малята отримали ласощі – медове печиво в вигляді ялинки. У затишному виставковому залі на гостів чекає фотозона, де кожен зможе зробити фото. Запрошуємо всіх відвідати музей, адже виставка буде діяти впродовж усіх новорічно-різдвяних свят.

11:37 19.12.2018

Літературна година на тему: «Микола Хвильовий. Талант незвичайний і суперечливий»

Літературна година на тему: «Микола Хвильовий. Талант незвичайний і суперечливий»

13 грудня в Тальнівському НВК була проведена літературна година на тему: «Микола Хвильовий. Талант незвичайний і суперечливий». Виховний захід присвячений 125-й річниці від дня народження письменника «Розстріляного відродження», публіциста, основоположника пореволюційної прози Миколи Григоровича Фітільова (справжнє прізвище письменника). Старшокласники познайомилися з біографією й творчістю багатогранно обдарованого українського письменника. Осягнули постать Миколи Хвильового як складну бунтівну особистість і визначили його роль у становленні української літератури та української прози.

11:54 18.12.2018

Економічне виховання дошкільників

Економічне виховання дошкільників

Сьогодні кожен з нас розуміє, що доля держави залежить від економічної, правової, політичної і моральної освіченості молодого покоління. Тому соціально-економічне виховання є актуальним і затребуваним. Економічні знання потрібні усім і діти дошкільного віку не виключення. З проблемами економіки їх зіштовхує сучасне життя. Але як познайомити малюка з основами такої складної науки на доступному для малюків рівні? Виявляється – це нескладно. Було б бажання і творчість у педагогів і, звичайно, допомога батьків вихованців. Педагоги ДНЗ № 6 « Золотий ключик» не стоять осторонь актуальних питань в дошкільній педагогіці. Намагаються йти в ногу з часом. І тому використовують у своїй роботі різні форми роботи ( нетрадиційні і інноваційні) для вирішення завдання соціально – економічного виховання. Основною формою організації діяльності дітей з економічного виховання є гра. Саме під час гри діти дістають елементарні відомості з області економіки і правильне ставлення до грошей, способів їх заробітку і розумного використання, взаємозв’язок між економічними і етичними категоріями: ощадливість, чесність, економність, щедрість, гідність. Діти отримують знання про нові сучасні професії (менеджер, бізнесмен, фермер, рекламодавець, банкір) та професії своїх батьків. На відкритому інтегрованому занятті «У світі професій», вихователь старшої групи Оксана Козаренко, використовуючи різні форми та методи роботи (ляльковий театр, презентації, дидактичні ігри, коректурні таблиці), поглиблювала уявлення дітей про світ професій, продовжувала знайомити дітей з творчими професіями, розвивала інтерес до праці, виховувала почуття гордості за батьків, повагу до праці дорослих, бажання наслідувати їх у посильних справах. Діти активно і зацікавлено брали участь у всіх видах діяльності, що свідчить про те, що тема економічного виховання дошкільників є актуальна.

11:49 18.12.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора