Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

9 січня відбулась позачергова 34 сесія VIII скликання Тальнівської міської ради

9 січня відбулась позачергова 34 сесія VIII скликання Тальнівської міської ради

9 січня в великому демонстраційному залі Тальнівського міського центру культури та дозвілля відбулась 34 сесія VIII скликання. Для розгляду присутніх 18 депутатів було винесено ряд питань порядку денного, що охоплюють різні сфери діяльності громади.

13:10 09.01.2019

Тальнівською громадою пройшовся різдвяний вертеп

Тальнівською громадою пройшовся різдвяний вертеп

Український народ багатий на національні обряди та традиції. Споконвіку на Різдво Христове існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному і господарям щастя-здоров'я, многих літ і всяких статків у хаті і родині.  8 січня колектив Тальнівського міського центру культури та дозвілля організували справжній різдвяний вертеп. Він є невід’ємною частиною свят – веселе різдвяне дійство з піснями-колядками, жартами, привітаннями.  Учасники різдвяного вертепу виступили для багатьох організацій та установ нашої громади, пройшли святковою ходою з колядками та привітали керівництво міста та району. Жваво й бадьоро вертеп подарував всім різдвяний настрій. Колядували, бажали всім присутнім міцного здоров`я, добробуту, достатку, процвітання і злагоди у родинах.

10:44 08.01.2019

Новорічні свята в селах громади

Новорічні свята в селах громади

30 грудня всі жителі села Здобуток мали нагоду завітати на новорічне свято в Здобутківському сільському будинку культури. Свято розпочалося привітальним словом в.о. старости села Остапа Капця, який побажав всім в Новому році щастя, здоров'я та всіх благ. Директор будинку культури Віра Боровець разом з художнім керівником Люсьою Чурпітою залучила до свята талановитих дівчат Анастасію Стригун та Лізу Червінську, які виконали пісні про Новий рік та Різдво, Альону Шмідт, яка танцювала сучасний танець. Також виступили Людмила Мудра, Вероніка Романова та Надія Сорока. Атмосфера на святковому концерті була весела і невимушена. Щирий сміх викликала сценка «Вечори на хуторі біля Диканьки» та цікаві конкурси. Звісно, на свято завітали Дід Мороз і Снігурочка, які привітали всіх гостей та роздали дітям подарунки.  Також 30 грудня привітання отримували мешканці с. Соколівочка. Директор Соколівоцького сільського клубу Олена Орел спільно з завідуючою бібліотеки Валерією Хлівнюк організували святкове дійство, де аматорський фольклорний колектив «Берегиня» та солісти співали колядки та щедрівки, початківці в акторському мистецтві демонстрували сценки «Бабка з Туреччини» та «Японський ресторан». Також на захід завітала Вєрка Сердючка та цигани, які щиро вітали всіх присутніх із прийдешніми святами. Дід Мороз та Снігурочка, які теж завітали на свято, роздавали діткам солодкі подарунки. В кінці заходу із привітальним словом виступив в.о. старости села Володимир Щербатюк, який побажав у Новому році здійснення всіх мрій і задумів, наснаги, успіху та здоров’я.  31 грудня естафету святкувань перехопили в Червонянському сільському клубі. Директор закладу культури Леся Мовчан організувала святковий концерт із танцями, сценками «Дві куми» та «Бабка знахарка», піснями у виконанні солістів та гурту «Родина». Дід Мороз та Снігурочка, які були ведучими свята, за участь в новорічних іграх та конкурсах роздавали подарунки.

10:59 02.01.2019

Новорічні ранки в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. №3

Новорічні ранки в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. №3

Напередодні Нового року, 27 та 28 грудня, відбулися новорічні ранки в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. №3.  Свято проходило у святково вбраній залі навчального закладу, де милувала око головна окраса усіх новорічних свят – ялинка.  Учні продемонстрували батькам та присутнім свої таланти – вони грали у різні ігри із казковими героями, співали пісень, танцювали та водили хороводи.  Дітей розважали також і традиційні герої свята – Дід Мороз та Снігуронька, які по завершенні дійства вручили всім школярам солодкі подарунки.

15:47 29.12.2018

Новорічні ранки в Тальнівському навчально-виховному комплексі

Новорічні ранки в Тальнівському навчально-виховному комплексі

З 26 по 28 грудня в Тальнівському навчально-виховному комплексі проходили новорічні ранки. У святково прикрашеному спортивному залі біля ялинки школярі танцювали, співали, грали в ігри, брали участь у різноманітних конкурсах.  А яких тільки казкових героїв там не було: сніжинки, пірати, котики, принцеси, феї, мушкетери та лицарі. Кожний образ був неповторний. Усі діти ретельно готувалися: вчили вірші, пісні, розігрували сценки. Тому новорічні ранки пройшли весело і цікаво. Дід Мороз і Снігуронька наприкінці кожного свята подарували дітям солодкі подарунки.

12:08 29.12.2018

Свято Нового року

Свято Нового року

28 грудня в Тальнівському міському центрі культури та дозвілля відбулось святкування Нового року, організатором якого виступив Тальнівський економіко-математичний ліцей. Новорічне свято прийшло у формі радіоефіру на частотах якого транслювали не лише музику, а й танці, кліпи, сценки та конкурси.  Глядачі мали змогу побувати в здобутківському Простоквашино, на останній у семестрі педраді, рятували Діда Мороза, грали роль новорічної зозулі та замовляли пісні на радіо. Усі потрапили до казки у новорічному лісі та врятували Снігурочку від рекламної залежності. Програма святкового концерту була динамічною. Глядацька аудиторія шаленими оплесками щиро дякувала учасникам заходу за чудовий концерт, подарований на честь прийдешнього свята.

09:27 29.12.2018

Святкування Нового року

Святкування Нового року

27 грудня в Тальнівському міському центрі культури та дозвілля відбувся другий день святкування Нового року, де виступали учні середніх та старших класів Тальнівської ЗОШ I-III ст. №2. Учні подорожували новорічною Європою, дізнались про традиції святкування Нового року та як називають Діда Мороза у різних країнах, де вперше почали ліпити сніговика та створили новорічну листівку.  Найбільшу кількість оплесків отримала «Новорічна казка», де головні герої по ходу читання казки «оживляли» своїх персонажів. Дід Мороз традиційно привітав всіх присутніх з прийдешнім Новим роком та подарував солодкі подарунки учням. Неповторні новорічні костюми, артистизм учасників та дитяча зацікавленість зробили дійство справжньою новорічною пригодою.

15:41 27.12.2018

Новорічне свято

Новорічне свято

26 грудня в Тальнівському міському центрі культури та дозвілля відбулося Новорічне свято, яке організувала Тальнівська ЗОШ I-III ст. № 2. Сьогодні виступали дітки початкових класів. Новий рік – це свято, коли чудеса трапляються щосекунди. Всі учні з нетерпінням чекали цього дня, коли до них завітає чарівна Новорічна казка з Дідом Морозом, Снігурочкою, Сніговою Королевою, Феєю, подарунками та, звичайно ж, веселим хороводом. Діти показували сцени із казок, переглядали мультики від Снігової Королеви, танцювали із казковими героями, кликали Діда Мороза і Снігуроньку, вітали з Новим роком, розгадували загадки і, звісно, запалювали ялинку. Шаленими оплесками глядачі підтримали танець «Україна колядує», яким завершилося свято. Діти отримали багато задоволення, незабутніх вражень та позитивних емоцій, показали свої таланти під час виступів та отримали солодкі подарунки від Діда Мороза. Сподіваємось, що цей святковий настрій залишиться у них надовго!

15:43 26.12.2018

Цілюще печиво

Цілюще печиво

За вікном зима. Холодно. Завмерли дерева. Застигла земля. Усе навкруги вкрилося снігом. Для нас дорослих і дітей зима чудова пора, адже можна кататися на санчатах і ковзанах, грати в сніжки. Але не забуваймо, що для птахів – це справжнє випробування. Ось у ці скрутні часи для птахів на допомогу повинні прийти і дорослі, і діти. Якщо кожна школа, кожен дитячий садок в нашій країні поставить хоча б одну годівницю, то всі птахи будуть забезпечені кормом.  Ось і малята із дитячого садка «Золотий ключик» разом із вчителем -логопедом Лілією Подлісецькою зробили просту, але добру і важливу справу: виготовили із різних крупів цілюще печиво і повісили на дерева для птахів, що живуть неподалік. Скільки б не було у нас різних справ, забав та веселощів, не забуваймо про своїх крилатих друзів. Допоможемо їм, і вони стануть нам у пригоді, сторицею віддячать своєю невтомною працею та піснями.

12:33 26.12.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора