Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

В центральній бібліотеці пройшла година мужності і слави «Революція Гідності: горнило духу і патріотизму»

В центральній бібліотеці пройшла година мужності і слави «Революція Гідності: горнило духу і патріотизму»

Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

11:00 21.11.2018

Відбулась обласна виставка «Мистецтво оригамі»

Відбулась обласна виставка «Мистецтво оригамі»

6-13 листопада 2018 року в м. Черкаси на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» відбулась обласна виставка «Мистецтво оригамі». У виставці взяли участь вихованці Тальнівського Будинку дітей та юнацтва: гурток «Виготовлення сувенірів», «Початкового технічного моделювання» (керівник Любов Нишпора) та «Паперопластика» (керівник Людмила Іванова). Було представлено 8 робіт у різних техніках виконання. За підсумками журі переможцями стали вихованці гуртка «Виготовлення сувенірів» та «Початкового технічного моделювання» (керівник Любов Нишпора): • Москаленко Маргарита за роботу «Осінь у лісі» (техніка виконання гофрування) – ІІ місце. • Білоус Олеся за роботу «Лісові дзвіночки» (техніка виконання сувеніри на основі оригамі) – ІІ місце Вітаємо наших переможців!

10:36 21.11.2018

На базі ДНЗ №4 «Світлячок» відбулося засідання творчої групи вихователів

На базі ДНЗ №4 «Світлячок» відбулося засідання творчої групи вихователів

15 листопада 2018 року на базі ДНЗ №4 «Світлячок» відбулося засідання творчої групи вихователів з вирішення проблеми «Забезпечення сучасних підходів до організації дитячої життєдіяльності у закладах дошкільної освіти».  Керівник творчої групи, вихователь-методист ДНЗ №4 «Світлячок» Мартинюк Надія Анатоліївна, розпочала засідання із обговорення проблеми про потребу суспільства у ІТ-фахівцях, програмістах, інженерах та можливість їх підготовки уже з дошкільного віку. Зокрема, через поєднання науки, техніки та мистецтва на інтегрованих заняттях з пріоритетним напрямком конструктивної діяльності. Учасники засідання познайомились із умовами, створеними педагогами (за активної підтримки батьків), для формування конструкторських навиків у вихованців ДНЗ «Світлячок». Особливо зацікавив педагогів сучасний конструктор блістер та Thorn Ball clusters.  Потім керівник творчої групи познайомила учасників із програмою «Пізнавальне конструювання», головним завданням якої є формування культури інженерного мислення у дошкільників, а матеріал для реалізації цього завдання – LEGO – Duplo.  Домашнім завданням учасникам було приготувати конспект заняття з конструювання для своєї вікової групи. Вихователі, разом із керівником, проаналізували свої напрацювання через інтерактивну вправу «Будуємо млин». За допомогою даної моделі учасники засідання визначили «з чого складається фундамент», тобто умови для проведення конструктивної діяльності; «надбудова» – методи та прийоми роботи з вихованцями; «вітрила» – своє власне ставлення до даної проблеми. Для успішної реалізації завдань конструювання у інтегрованому освітньому процесі з дітьми дошкільного віку учасники творчої групи виготовили «талісмани-нагадувачі», які вони використають як рекомендації колегам у своїх дитячих садках.  Закінчилося засідання вправою-рефлексією, під час якої педагоги поділилися своїми враженнями, висловили свої думки щодо практичної користі від участі у засіданні.

17:04 19.11.2018

Конкурс національно-патріотичної пісні «Калиновий дзвін»

Конкурс національно-патріотичної пісні «Калиновий дзвін»

16 листопада в Тальнівському МЦКД відбувся конкурс національно-патріотичної пісні «Калиновий дзвін», учасниками якого є солісти та колективи закладів загальної середньої та позашкільної освіти.  Журі конкурсу у складі: Валентини Нерубайської - головного спеціаліста з питань освіти відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради, Тетяни Безпалої - директора Тальнівської дитячої музичної школи, Людмили Харченко – музичного керівника в ДНЗ №7 «Струмочок», відмітили яскраві вокальні таланти.  Найбільше було представлено шанувальників пісні, які виступали із сольними номерами, однак не бракувало й вокальних колективів. Варто зауважити, що більшість конкурсантів є вихованцями Тальнівського Будинку дітей та юнацтва. У конкурсній номінації «солісти» представлені були такі категорії: «юніори» (вікова категорія 6-7 років), вікова категорія 8-9 років, вікова категорія 10-12 років, вікова категорія 13-15 років, вікова категорія 16-17 років. А у конкурсній номінації «колективи» було представлені такі категорії: «молодша група» (7 до 10 років), «середня група» (11-13 років), старша група (14-17 років). Загалом перед журі стояло завдання з майже 28-ми номерів вибрати кращі. Слід зазначити, завдання не з простих. Адже кожен виконавець – це унікальний голос, тривала робота над виконавською майстерністю та образом. Головними критеріями оцінки були: професійний рівень виконаного твору, творча індивідуальність, сценічна культура, реалізація художнього задуму, естетика зовнішнього вигляду та вдалий підбір свого репертуару. Гран-прі в конкурсі отримали: Кулик Ольга, Сапіга Валерія, Кривонос Марія, Діана Погосян та тріо «Фолк». Звісно ятрили душу пісні, де кожен рядок – то любов до рідної землі, сльози матерів з благанням зберегти життя синам-захисникам України, віра й надія на краще майбутнє. Відомі хіти українських виконавців, що стали символом нашої епохи, глядачі в залі співали разом із конкурсантами.  Щира вдячність організаторам свята та вітання усім переможцям та учасникам конкурсу. Бажаємо завжди нести вогник української пісні у своїх душах.

12:57 19.11.2018

Відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Основи здоров’я»

Відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Основи здоров’я»

Сучасна освіта вимагає від педагога Нової української школи креативного, інноваційного підходу до навчання підростаючого покоління, впровадження передових освітніх технологій, постійного пошуку на творчому шляху самовдосконалення. Проведення І (зонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» відбулось 15 листопада 2018 року на базі Маньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 у номінації «Основи здоров’я» стало підтвердженням професійної майстерності кращих представників педагогічної спільноти. Свою педагогічну майстерність, професійні уміння і творчі здобутки на зональному турі конкурсу у номінації «Основи здоров’я» представляли 4 педагоги із закладів загальної середньої освіти Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади, Жашківської територіальної громади та Маньківського району. Тальнівську міську об’єднану територіальну громаду представляла Козяр-Кмітевич Ірина Анатоліївна, учитель основ здоров’я Тальнівської ЗОШ І-ІІ ступенів №3 Тальнівської міської ради. У ході конкурсу педагоги щедро ділилися із колегами своїми педагогічними здобутками, демонстрували нові педагогічні ідеї, широкий спектр методів, форм, засобів, педагогічних прийомів, що дозволили розкрити їх неповторність і педагогічний талант під час проведення практичної роботи. Даний конкурс відкрив для вчителів нові можливості та великі перспективи, став ще однією сходинкою до вершини професійної майстерності, відкрив багато нових граней їх педагогічного досвіду, став школою самоствердження і самовираження. За рішенням журі конкурсу Козяр-Кмітевич Ірина Анатоліївна, учитель основ здоров’я Тальнівської ЗОШ І-ІІ ступенів №3 посіла почесне ІІ місце. Від імені Тальнівської міської ради, відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради та всієї педагогічної спільноти громади щиро вітаємо Козяр-Кмітевич Ірину Анатоліївну з високими здобутками в конкурсі! Зичимо міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, творчих здобутків, сили та наснаги у виконанні почесної місії вчителя – творінні добра, навчанні та вихованні учнівської молоді. Нехай кожен день приносить Вам радість і задоволення від зробленого, а ваші щирість і талант знаходять відгук у серцях ваших вихованців.

12:52 19.11.2018

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

16 листопада відбулось чергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради. На розгляд членів виконавчого комітету було винесено ряд питань, що стосуються різних сфер життєдіяльності громади. На засіданні виконавчого комітету було прийняте рішення про затвердження змін до штатних розписів КП «Водоканал» та КП «Ритуал». В зв’язку з купівлею автомобіля КП «Ритуал», було затверджено тариф на транспортні послуги, вартість яких складатиме 300 грн. по місту, а поза містом - 15 грн./км.. Також було ряд проектів рішень, які були затверджені, щодо нагородження Почесними грамотами, Грамотами та Подяками виконавчого комітету Тальнівської міської ради працівників з нагоди професійних свят. Завдяки обговоренню прийняте рішення про визначення місць для паркування осіб з обмеженими можливостями коло адмінбудівель міської ради, районної державної адміністрації та районної ради. Традиційно прийняте рішення про виділення коштів на одноразові матеріальні допомоги жителям громади.

12:39 19.11.2018

Професіографічна екскурсія – знайомство зі світом професій.

Професіографічна екскурсія – знайомство зі світом професій.

Однією із форма профорієнтаційної роботи для учнівської молоді є професіографічна екскурсія, яка дає можливість безпосередньо ознайомитись з професією у реальних умовах, отримати інформацію з першоджерел, поспілкуватись з професіоналами. В рамках акції «Випускник 2019» Тальнівською районною філією 08 листопада 2018 року для 16 учнів 9 класу Тальнівського економіко –математичного ліцею організовано та проведено професіографічну екскурсію на ДП ТРК «Влад». Під час заходу керівник Олександр Владиславович ознайомив з історією підприємства, його трудовою діяльністю, матеріально-технічною базою, умовами роботи та оплатою праці. Під час екскурсії школярі мали можливість наочно побачити весь технологічний процес виготовлення продукції. Окрім цього, діти бачили як працює кожний станок на виробництві та яку операцію він виконує. Під час заходу піднімалося питання престижу робітничих професій, кращих традицій робочих династій і як результат відновлення у суспільстві статусу робітника. Увагу учнів Олександр Владиславович акцентував на тому, що не існує «хороших» або «поганих» професій, кожна по-своєму цінна та важлива, проте необхідно звертати увагу на їх перспективність, доцільно цікавитися їх актуальністю в майбутньому.  Учні з великою зацікавленістю спостерігали за роботою досвідчених робітників, адже бути професіоналом своєї справи - це робота за покликанням душі. Екскурсії на підприємство є гарним методом побачити робітничі професії в дії. Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості виражає свою щиру вдячність керівнику підприємства Левицькому Олександру Владиславовичу за допомогу в організації професіографічної екскурсії.

16:55 15.11.2018

В Тальнівській громаді зніматимуть кілька сцен із фільму «Чорний Ворон»

В Тальнівській громаді зніматимуть кілька сцен із фільму «Чорний Ворон»

В 20-их числах листопада в Тальнівській громаді зніматимуть кілька сцен із фільму «Чорний Ворон» за романом однойменного бестселера відомого українського письменника Василя Шкляра.  Мисливський палац графа Шувалова стане одним із кіномайданчиків, нині ж вже відбувається підготовка до зйомок: завезені реквізити до фільму та створено кілька локацій , які б відповідали історичним особливостям того часу.  «Оператором-постановником фільму є Олександр Кришталович, який знімав фільм «Чорний козак», тому сумнівів, що фільм буде вдалий, не має» - прокоментував режисер Владислав Чабанюк.  Олексій Юрченко, як міський голова, надав дозвіл ТОВ «ТЕТ-ПРОДАКШН» і пообіцяв, за можливості, посприяти в проведенні зйомок. «В нашій громаді було вже кілька разів організовано творчі зустрічі із письменником Василем Шклярем, де ще тоді були розмови про екранізацію роману. Нині ж я надзвичайно радий, що одним із місць зйомок стане наш палац.» - прокоментував міський голова. Варто зазначити, що сюжет фільму розкриє одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії – запеклу боротьбу українських повстанців проти окупаційної комуністичної влади в 1920-х роках, вже після окупації УНР, у Холодному Ярі. Головний герой за прізвиськом «Чорний Ворон» – холодноярський отаман – організовує боротьбу проти більшовиків-окупантів, які вже заполонили Україну й запроваджують у ній свій радянський лад, вбиваючи патріотів та утискаючи українську культуру

14:47 15.11.2018

Відбулась тридцята позачергова сесія міської ради

Відбулась тридцята позачергова сесія міської ради

Сьогодні, 15 листопада, в великому демонстраційному залі Тальнівського міського центру культури та дозвілля відбулась позачергова тридцята сесія міської ради VIII скликання. На розгляд присутніх депутатів було винесено один проект рішення про внесення змін до рішення міської ради «Про бюджет об’єднаної територіальної громади на 2018 рік», відповідно до якого було виділено 80 тис. грн. на поточний ремонт покрівлі багатоквартирного будинку по вулиці Соборній, 154.

14:44 15.11.2018

Відбувся I тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019»

Відбувся I тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019»

13 листопада 2018 року на базі Звенигородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Звенигородської районної ради відбувся І (зональний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019» у номінації «Географія». У конкурсі взяли участь 6 учасників із закладів загальної середньої освіти Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади, Тальнівського, Звенигородського районів та м. Ватутіне. Педагоги пройшли три конкурсні випробування: «Відеорезюме», «Тестування з фахової майстерності» за тестами розробленими КНЗ «ЧОІПОПП» та «Дослідження». Тальнівську міську об’єднану територіальну громаду на вищезазначеному конкурсі представляла Солошенко Оксана Володимирівна, учитель географії Тальнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Тальнівської міської ради.  Складними й напруженими були конкурсні випробування, кожен із учасників показав високий фаховий та професійний рівень, щедро ділився з колегами своїми педагогічними здобутками, демонстрував нові педагогічні ідеї. Для педагогів конкурс став ще однією сходинкою до вершин професійної майстерності, відкрив багато нових граней їхнього педагогічного досвіду, став школою самоствердження і самовираження.  За рішенням журі конкурсу Солошенко Оксана Володимирівна посіла почесне ІІІ місце. Від імені Тальнівської міської ради, відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради та всієї педагогічної спільноти громади щиро вітаємо Солошенко Оксану Володимирівну з високими здобутками в конкурсі! Зичимо міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, творчих здобутків, сили та наснаги у виконанні почесної місії вчителя – творінні добра, навчанні та вихованні учнівської молоді. Нехай кожен день приносить Вам радість і задоволення від зробленого, а ваші щирість і талант знаходять відгук у серцях ваших вихованців.

16:11 14.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора