Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Томос у розбудові української держави

Томос у розбудові української держави

На прохання тальнівчан 31 січня в Тальнівській центральній бібліотеці відбулася зустріч із настоятелем храму святих апостолів Петра і Павла, благочинним Тальнівського району Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрем о. Михайлом Василюком, який привітав всіх присутніх із наданням українській православній церкві Томосу та який шлях передував цій історичній події. Отець Михайло дав ґрунтовні відповіді на запитання присутніх. Зокрема, «Що таке томос та автокефалія?», «Що відбулося на Об’єднавчому соборі?», «Що зміниться після об’єднання церков?», «Як перебудують церкву в Україні?», «Чи розпочався на Тальнівщині процес переходу церков московського патріархату до української автокефалії?» та інші.  Ведуча заходу завідувач відділом обслуговування Ніна Токар подякували о. Михайлу за змістовну розповідь, а голова жіночого клубу «Розрада» Тетяна Карачун в знак подяки піднесла священнику хліб та сіль. Директор бібліотеки Оксана Кобко вручила о. Михайлу Подяку за плідну, творчу співпрацю у справі просвітницької роботи серед молоді, проведення спільних заходів по відродженню духовності в Україні та утвердженню Помісної Української Православної Церкви.

16:09 01.02.2019

У Тальнівській громаді відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У Тальнівській громаді відкрили інклюзивно-ресурсний центр

В Тальнівській міській об’єднаній територіальній громаді відбулося урочисте відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. На святковий захід завітав міський голова Олексій Юрченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Раїса Карман, працівники відділу освіти та колектив ІРЦ. Першою із вітальним словом до усіх присутніх звернулась директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Інна Вдовиченко, яка висловила слова вдячності за можливість допомагати особливим дітям ефективно та міській владі за всебічну підтримку і допомогу у втіленні в життя цієї можливості, адже головною метою створення інклюзивно-ресурсного центру є забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям. А це величезний крок вперед для всього українського суспільства. Привітав колектив з відкриттям і міський голова Олексій Юрченко, який сердечно подякував усім, хто долучився до створення такого необхідного закладу, який забезпечить усім дітям, незалежно від їх особливостей, нормальну освіту та дасть ще більше шансів знайти свій шлях у майбутньому, а також директору та працівникам ІРЦ за те, що взялися до виконання такої складної, але дуже необхідної роботи. Нині в ІРЦ працюють практичний психолог, вчитель дефектолог та вчитель логопед, котрі допомагають дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися. Зі слів працівників, послугами центру зараз користуються 11 діток і 15 дітей ще чекають висновку психолого-педагогічного обстеження. «Особливість таких діток у тому, що, на жаль, їх не приймає соціум. І це - наша головна проблема, адже інші люди не сприймають таких дітей як повноцінних членів суспільства. Ми хочемо, щоб дітки теж могли нормально вчитися, розвиватися, щоби вони були скрізь задіяні, адже в них є дуже великий потенціал.» – підкреслила директор закладу Інна Вдовиченко. Новостворений ІРЦ, який облаштований сучасними обладнанням та меблями для комфортної роботи з дітьми, розташований в адмінбудівлі ЗДО «Струмочок».

14:54 01.02.2019

Відбулась  чергова 35 сесія VIII скликання Тальнівської міської ради

Відбулась чергова 35 сесія VIII скликання Тальнівської міської ради

29 січня в великому демонстраційному залі  МЦКД під головуванням міського голови  відбулась  чергова 35 сесія VIII скликання . На розгляд присутніх 21 депутата було винесено  понад десятка питань порядку денного.   

13:17 30.01.2019

День пам’яті Героїв Крут

День пам’яті Героїв Крут

29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. Подвиг студентів, які полягли у бою на Чернігівщині 1918 року, став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну. Вони призупинили наступ більшовицьких військ на столицю України, що дало можливість евакуювати уряд Української Народної Республіки і продовжити переговори, які завершилися підписання Брестського миру.

14:25 29.01.2019

Фестиваль з робототехніки

Фестиваль з робототехніки

27 січня 2019 року відбувся третій регіональний фестиваль з робототехніки. Команди з Черкаської, Миколаївської областей та м.Києва гостинно приймала Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №30. Тальнівський НВК у відбіркових турнірах представляли дві команди: - ROBOTOP, у складі: Овчаренка Богдана, Гладченка Богдана, Пономаренка Ярослава, Коваленка Олександра, Осичнюка Володимира, Нікончука Віктора, Рябцун Аліни, Погосян Діани, Горбаченко Дарини (тренери Горбаченко Назар Миколайович, Сомик Людмила Петрівна); - «Юні винахідники», у складі: Хрола Ігоря, Середи Івана, Карбовської Соломії, Фещенка Івана (тренери Бурлака Світлана Іванівна, Замулянець Наталія Дмитрівна). Наші вихованці гідно попрацювали, втілюючи свої ідеї у розкритті теми фестивалю «Вперед на Орбіту», за що отримали медалі та дипломи.  Щиро вітаємо команди та дякуємо тренерам! Бажаємо здоров’я, сили , натхнення, нових ідей, цікавих відкриттів!

09:22 29.01.2019

«Різдвяний концерт» Тальнівської дитячої музичної школи

«Різдвяний концерт» Тальнівської дитячої музичної школи

18 січня у Тальнівському міському центрі культури та дозвілля пройшов «Різдвяний концерт», який організувала Тальнівська дитяча музична школа. Гостей зустрічали у просторій залі з красунею ялинкою, але головною окрасою свята стали пісні та музика. У виконанні творчих колективів закладу, музичні композиції зачаровували глядачів і дарували їм насолоду. Вітала гостей словами різдвяних віншувань ведуча заходу Людмила Столярська. Родзинкою заходу став виступ фольклорного ансамблю «Колодійчики», які з різдвяним вертепом завітали на свято. Вразив глядачів виступ Людмили Столярської, яка заспівала пісню «Молитва на Різдво» та подякувала всім воїнам, що захищають нас на Сході України. У кінці заходу пісню «Україна колядує» виконували всі разом: і учасники концерту, і глядачі. Наостанок гості подякували за різдвяний вечір та теплу душевну атмосферу.

19:55 18.01.2019

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

18 січня в залі засідань міської ради відбулось чергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради. На розгляд членів виконкому було винесено сім питань порядку денного.  Виконавчим комітетом було затверджено рішення «Про затвердження Порядку надання матеріальної грошової допомоги мешканцям Тальнівської об’єднаної територіальної громади та Положення про комісію по розгляду звернень громадян з питань надання матеріальної грошової допомоги».  Також було виділено кошти на одноразові матеріальні допомоги громадянам громади. Варто зауважити, що на 2019 рік розмір допомог збільшився. Начальник загального відділу апарату управління Тальнівської міської ради Світлана Гуцал доповіла щодо проекту рішення «Про затвердження Положення про Реєстр Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади», який було одноголосно затверджено.

15:17 18.01.2019

Подорож учнів Тальнівського економіко-математичного ліцею до Львова

Подорож учнів Тальнівського економіко-математичного ліцею до Львова

Учні 10 класу Тальнівського економіко-математичного ліцею з 10 по 14 січня побували в найбільш розвиненому туристичному куточку України.  Львів вразив новорічним та різдвяним оздобленням: ялинкою, що прикрашає площу, святковими вогниками, та, звичайно, різдвяним ярмарком на площі Ринок.  Учні занурилися у різдвяну атмосферу вистави «Різдвяна ніч» та разом із казковим героєм Грінчем викрадали і повертали людям свято.  Не обійшлося без традиційних екскурсій до копальні кави, майстерні шоколаду та затишних львівських кав'ярень. Також юні туристи відвідали музей скла, історію релігії, піднялися до Цитаделі та побували в палаці Потоцьких. Атмосферу свята доповнила ковзанка в центрі міста та коляда від Galicia Folk Band у King Cross Leopolis!

10:14 17.01.2019

Методичне об’єднання керівників гуртків Будинку дітей та юнацтва

Методичне об’єднання керівників гуртків Будинку дітей та юнацтва

11 січня відбулося методичне об’єднання керівників гуртків Будинку дітей та юнацтва. У процесі роботи були розглянуті наступні питання: 1. Аналіз роботи гуртків за перше півріччя навчального року. Методичні рекомендації щодо участі керівників гуртків у конкурсах Всеукраїнського та обласного рівнів (Чмига Т.І. – директор ТБДЮ). 2. Тренінгове заняття емоційної саморегуляції для педагогів (Мельниченко І.І. – методист ТБДЮ). 3. Формування позитивного іміджу керівника гуртка позашкільного навчального закладу (Віслобокова В.І. – керівник гуртка «Дивосвіт»). 4. Майстер-клас «Виготовлення різдвяних подарунків» (Собкович О.Д. – народна майстриня). Тетяна Чмига провела моніторинг участі керівників гуртків в конкурсах різного рівня за минулий рік та ознайомила з конкурсами на наступний рік. Директор закладу звернула увагу на ведення документації, оформлення журналів та виконання програм гуртків, клубів та дитячих об’єднань.  Інна Мельниченко провела тренінгові заняття емоційної саморегуляції для педагогів. Валентина Віслобокова у своєму виступі наголосила, що імідж керівника гуртка – імідж позашкільного навчального закладу. Цікавинкою методоб’єднання стало проведення майстер-класу по виготовленню різдвяних подаруночків народною майстринею Ольгою Собкович.  Приємним моментом засідання стала чайна церемонія, де кожен з присутніх зміг скуштувати духмяного чаю з цілющих трав, зібраних на луках Тальнівщини вихованцями клубу «Екос». Учасники методоб’єднання висловили свої пропозиції щодо питань, відповіді на які вони хотіли б почути на наступних засіданнях.

13:30 14.01.2019

У Тальнівській громаді пройшла акція на підтримку полонених українських моряків

У Тальнівській громаді пройшла акція на підтримку полонених українських моряків

Близько сотні людей прийшли сьогодні, 10 січня, до будівлі міської ради, щоб висловити слова підтримки та взяти участь в громадській акції на підтримку ув'язнених у Російській Федерації українських моряків, які були захоплені в Керченській протоці 25 листопада. Обов’язок кожного з нас підтримати хлопців, незаконно арештованих Російською Федерацією, які виконували військовий обов’язок, виконували бойові завдання.  «Сьогодні ми та вся Україна вимагає, щоб вони були звільнені й повернулись додому. Вони повинні знати, ми – з ними.» – наголосила ведуча заходу начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради Ганна Михайлова.  Підняття прапора у нашій громаді це свідчення того, що всі ми підтримуємо українських моряків і хвилюємось за них. Право підняти прапор Військово-Морських Сил Збройних Сил України було надано заступнику начальника кафедри озброєння Інституту Військово-Морських Сил Збройних Сил України м. Одеси, капітану другого рангу Сергію Казнадєю та голові ГО «Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників АТО» Василю Данилюку. «Цей прапор – символ підтримки нашим українським морякам, які перебувають у полоні. А також усім українським військовим і добровольцям, які потрапили у полон і поки що не повернулися додому.» – прокоментував Сергій Казнадєй. Нагадуємо, що вранці 25 листопада 2018р., порушивши всі міжнародні норми, російські прикордонники заблокували прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу», двом катерам «Бердянськ» та «Нікополь», захопивши їх і 24-ро українських моряків у полон. Серед них є двоє моряків з Черкащини. Так, рейдовим буксиром «Яни Капу», захопленим в Азовському морі, керував Олег Мельничук 1995 року народження із м. Сміла. А у складі команди малого броньованого артилерійського катера «Нікополь» перебував старшина 1 статті Владислав Костишин1994 року народження, який родом з Христинівського району.

16:09 10.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора