Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулись громадські обговорення

Відбулись громадські обговорення

10 жовтня в великому демонстраційному залі МЦКД відбулись громадські обговорення щодо проекту рішення про розгляд тарифу на пасажирські перевезення ПрАТ «Тальнівське АТП 17137» пасажирів на міських маршрутах загального користування в м. Тальне. Згідно з представленими розрахунками потрібно підняти вартість проїзду з 5 грн. до 7 грн. За словами керівника Віталія Накопюка без підняття тарифів просто не можливе подальше функціонування підприємства. Одним із можливих вирішень проблем є повністю закриття підприємства або як варіант залишити лишень один маршрут по місту. Варто зауважити, що підняття тарифу значною мірою спричинене підняттям цін на паливо, збільшенням заробітною плати та вартості запчастин та інших матеріалів. Незважаючи на висвітлення в засобах масової інформації, на обговоренні було мало присутніх жителів міста. Шкода, що таке важливе питання не є цікавим для громадськості.

08:33 12.10.2018

Свято у Тальнівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3

Свято у Тальнівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3

З нагоди Дня працівника освіти, у Тальнівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3 відбулося урочисте свято, де звучали слова вдячності та побажання. Кожен клас підготував виставку квітів для педагогів.

11:55 05.10.2018

Відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради

Відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради

4 жовтня відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради. На порядку денному було винесено два питання, які одноголосно були затверджені: заходи по підготовці підприємств ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та про початок опалювального сезону 2018 – 2019 років, де Тальнівському управлінню по експлуатації газового господарства – філія публічного акціонерного товариства «По газопостачанню та газифікації «ЧЕРКАСИГАЗ», підприємствам та організаціям м. Тальне, с. Здобуток, с. Соколівочка, с. Гордашівка, що мають на балансі відомчі котельні, розпочати опалювальний сезон 2018 –2019 років та подавати тепло з урахуванням середньодобової температури зовнішнього повітря. Загальноосвітнім та дошкільним навчальним закладам, іншим закладам освіти розпочати опалювальний сезон 2018 –2019 років з 15 жовтня 2018 року. Лікарням, поліклінікам, а також закладам культури розпочати опалювальний сезон 2018 –2019 років з 15 жовтня 2018 року за письмовим зверненням керівника бюджетної установи. З метою удосконалення обліку природного газу та недопущення його втрат, у зв’язку з використанням побутових плит для опалення встановити опалювальний сезон для споживачів, що користуються індивідуальним газовим опаленням, з 00 годин 15 жовтня 2018 року до 15 квітня 2019 року.

08:51 05.10.2018

Відбулась позачергова 28 сесія VIII скликання

Відбулась позачергова 28 сесія VIII скликання

4 жовтня відбулась позачергова 28 сесія VIII скликання. На розгляд присутніх 18 депутатів в порядку денному було два питання: про внесення змін до рішення міської ради «Про бюджет об’єднаної територіальної громади на 2018 рік»; про внесення змін до Програми соціального захисту населення Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки. Вагомим рішенням стало виділення коштів на енергоносії для Тальнівського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги.

08:49 05.10.2018

Хай не спішать літа на Ваш поріг

Хай не спішать літа на Ваш поріг

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку в центральній бібліотеці пройшов захід - бібліотечні посиденьки «Хай не спішать літа на Ваш поріг», який присвятили учасникам народного аматорського гурту «Надвечір’я» РБК. Гурт широковідомий, як в районі, так і за його межами, це виступи на обласній сцені, на Сорочинській ярмарці і в м. Києві. Професійний рівень, відповідальність, систематичні заняття дали позитивний результат і в 2006 році колективу присвоєне звання «народного». В репертуарі в основному використовуються українські народні пісні. Керівник гурту Леонтій Смолявський пише музику на слова місцевих поетів. Високі нагороди (грамоти, дипломи) стимулюють колектив до удосконалення і розширення репертуару і його реалізації. Колектив бере активну участь в обласних фестивалях, оглядах. Народному аматорському гурту «Надвечір’я» в цьому році виповнилось 30 років. Колектив як одна родина! Тож ведучі заходу завідувач відділом обслуговування Ніна Токар та провідний методист Ніна Діякевич підготували розповіді про учасників у формі «Від усієї душі», а віршовані вітання та улюблена пісня для кожного розчулили їх до сліз. Це Оксана Оксентіївна Півторак, Ніна Олександрівна та Іван Тимонович Заболотні, Галина Олександрівна Олішевська, Лариса Олександрівна та Анатолій Григорович Проценки, Надія Василівна Циганенко, Станіслав Миколайович Вовк, Богдан Дмитрович Кіндрат, Володимир Іванович Маринченко, Валентина Григорівна Марченко, Ольга Миколаївна Черпіта, Любов Василівна Шарпілова. Душею колективу є родина Смолявських Леонтій Павлович та Віра Федорівна. Любов і пісня об’єднує це подружжя. Вони згуртували навколо української пісні людей поважного віку, закоханих в українську пісню. Директор бібліотеки Оксана Кобко на завершення заходу побажала учасникам гурту «Надвечір’я» творчого довголіття та сказала: «Доки будуть існувати такі колективи, як «Надвечір’я», то як заповідав Шевченко «Наша пісня, наша слава – не вмре, не загине»».

15:27 02.10.2018

Відбулося урочисте відкриття виставки «Шкільне фото»

Відбулося урочисте відкриття виставки «Шкільне фото»

28 вересня в Тальнівському музеї історії до Дня учителя відбулось урочисте відкриття виставки «Шкільне фото». В.о. директора музею Світлана Проценко та науковий співробітник музею Наталя Івченко розповіли про розвиток освіти на Тальнівщині, цікаві історії із життя вчителів, історію шкільної форми, згадали репресованих вчителів та презентували понад сотні експонатів. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати музей, адже виставка триватиме ще місяць.

10:14 01.10.2018

«Афлатот» - програма соціально-фінансової освіти й виховання дітей дошкільного віку

«Афлатот» - програма соціально-фінансової освіти й виховання дітей дошкільного віку

«Афлатот» - програма соціально-фінансової освіти й виховання дітей дошкільного віку (Нідерланди), яка впроваджується в Україні з 2016 року. В попередньому навчальному році одним із завдань річного плану роботи ДНЗ було «Формування соціально-економічного виховання дошкільників з метою забезпечення фінансової грамотності дітей». На виконання цього завдання в закладі був проведений тематичний контроль «Економічне виховання дітей». В лютому 2018 року по всіх вікових групах вихователі проводили заняття, на яких пояснювали дітям основи сімейного бюджету, вчили бути ощадливими та приймати виважені рішення при купівлі першочергових та другорядних товарів. А директор Гончарук І.В. ознайомила вихователів з програмою «Афлатот». Основна місія «Афлатота» допомогти дітям усвідомити їх потенціал, тим самим збільшуючи шанси на успішне й щасливе майбутнє. А в методичному кабінеті ДНЗ відбулася виставка «Економіка в іграх», на який були виставлені дидактичні ігри, колажі, конспекти занять розроблені та виготовлені вихователями закладу та виставка «Казки на дисках». У 2018-2019 навчальному році провідним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Лозан Л.М. було прийняте рішення створити Творчу групу по впровадженню програми «Афлатот» керівником Творчої групи було призначено вихователя-методиста ДНЗ №8 «Казка» Мельник А.С.  18 вересня в ДНЗ №8 «Казка» відбулося перше засідання Творчої групи, в склад якої входять досвідчені педагоги ДНЗ міста: Бузівська В.І. (директор ДНЗ №7 «Струмочок»), Поліщук Т.О. (вихователь-методист ДНЗ №6 «Золотий ключик»), Свиридюк В.В. (вихователь ДНЗ №1 «Ромашка»), Путінцева М.Ш. (вихователь ДНЗ №2 «Берізка»), Коновальчик С.В. (вихователь ДНЗ №3 «Сонечко)», Ганджа С.М. (вихователь ДНЗ №4 «Світлячок»), Желєзна Г.М. (вихователь ДНЗ №8 «Казка»). Керівник Мельник А.С. ознайомила присутніх з програмою «Афлатот», з її розділами і модулями та з героєм програми – веселою, доброю, кмітливою вогняною кулькою на ім’я Афлатун, девізом якого є «Досліджуй, думай, вивчай та дій», була визначена концепція роботи Творчої групи та висвітлені завдання. Директор ДНЗ №7 «Струмочок» Бузівська В.І. та вихователь-методист ДНЗ №6 «Золотий ключик» Поліщук Т.О. розповіли про семінар по програмі «Афлатот» в м. Умань, який вони відвідали у вересні 2017 року, а директор ДНЗ №8 «Казка» Гончарук І.В. розповіла про обмін досвідом з ДНЗ №25 м.Умань, який працює за програмою «Афлатот» з 2016 року (за наказом Міносвіти України). А також присутні мали нагоду переглянути виставку «Казки на дисках». На виставці були представлені роботи виготовлені руками батьків вихованців та вихователів закладу №8 «Казка» з б/в комп’ютерних дисків - це справжній прояв фантазії, видумки, креативності.

09:58 01.10.2018

Тальнівська ОТГ відсвяткувала Всесвітній день туризму

Тальнівська ОТГ відсвяткувала Всесвітній день туризму

Тальнівська ОТГ відсвяткувала Всесвітній день туризму 27 вересня в Тальнівській ОТГ відбулись святкові заходи, присвячені Всесвітньому дню туризму, організовані відділами Тальнівської міської ради: культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації та відділом освіти, молоді та спорту. Так, юні туристи із Тальнівської ЗОШ I-III ст. №2 взяли активну участь в краєзнавчо-туристичній вікторині «Відкрий Тальнівщину для себе», яку організували в Тальнівській центральній бібліотеці. Ведучі Оксана Кобко та Ніна Токар передусім запитували в учнів про відомі туристичні об’єкти громади та розпитували про туристичний досвід дітей. Кожен із учасників вікторини отримав подарунок. Також в Тальнівському музеї історії відбулась тематична виставка «Штейн Г.О. - один із засновників туристично-краєзнавчої діяльності на Тальнівщині». Кожен відвідувач музею мав змогу почути біографію Георгія Штейна, дізнатись про розвиток туризму на Тальнівщини в XX ст., та познайомитись із цікавими експонатами. Для вихованців Тальнівського будинку дітей та юнацтва було організовану краєзнавчу вікторину «Герої поруч…», в якій взяли участь учні Тальнівського НВК №1-гімназія, Тальнівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Тальнівської ЗОШ І-ІІ ст. №3, Тальнівського економіко-математичного ліцею. Переможцем вікторини стала Лілія Погорецька, яка була нагороджена грамотою. Біля Тальнівського міського центру культури та дозвілля також відбувся конкурс малюнків на асфальті «Енергія туризму», де кожен бажаючий мав змогу намалювати все те, що асоціюється в нього з туризмом. День туризму нагадує про те, що всі громадяни світу мають право насолоджуватись неймовірною різноманітністю нашої планети і красою світу, в якому ми живемо. Тальнівська міська рада бажає кожному відвідати ще багато незвіданих місць та відкривати щось нове для себе.

10:10 27.09.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора