Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Провели частковий поточний ремонт даху Тальнівського міського центру культури та дозвілля

Провели частковий поточний ремонт даху Тальнівського міського центру культури та дозвілля

Протягом жовтня місяця працівники ТОВ «Амур» в Тальнівському міському центрі культури та дозвілля провели частковий поточний ремонт даху. Варто зауважити, що вже кілька років в фойє МЦКД протікав дах і з кожним роком збільшувалась площа, яка б потребувала ремонту. На суму понад 100 тисяч гривень було проведено ряд робіт, під строгим керівництвом Сергія Некрилова, керівника ТОВ «Амур»: - улаштування покриття з профнастилу по каркасу козирка; - улаштування відливів; - навішування водостічних систем; - улаштування примикання до стіни кінотеатру із матеріалів, що наплавляються, із застосуванням газопламеневих пальників в два шари; - улаштування покрівель рулонних із матеріалів, що наплавляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар. Відділ культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради виносить щиру подяку міському голові та всьому депутатському корпусу за кошти, що були видалені на сесії міської ради.

11:44 01.11.2018

30 ЖОВТНЯ ВІДБУЛАСЬ 29 СЕСІЯ VIII СКЛИКАННЯ ТАЛЬНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

30 ЖОВТНЯ ВІДБУЛАСЬ 29 СЕСІЯ VIII СКЛИКАННЯ ТАЛЬНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

30 жовтня в великому демонстраційному залі МЦКД відбулась 29 сесія VIII скликання. На розгляд присутніх депутатів міської ради було винесено понад десятка питань порядку денного. На засіданні було прийнято рішення про передбачення коштів на 2019 рік в бюджеті Тальнівської об’єднаної територіальної громади на поточний ремонт приміщення з метою облаштування в ньому міськрайонного ЦНАП. Враховуючи на те, що нині вагомим рішенням для подальших дій у створенні ЦНАП є наявність відповідного приміщення, яке б відповідало ряду критерій, які презентували представники програми «U-LEAD з Європою». Також із правками було підтримано звернення депутатів Тальнівської міської ради до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості підвищення цін на газ для населення. «Підвищення ціни на газ для населення є неприпустимим і таким, що порушує конституційні права громадян України на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів та є порушенням їхніх конституційних прав на достойний рівень життя.» – прокоментував депутат міської ради Віталій Шуляк. Також було затверджено земельні питання та було внесено зміни до ряду програм. Додаємо повний перелік прийнятих та не прийнятих рішень.

10:58 31.10.2018

Ще одна учениця Тальнівської ЗОШ I-II ст. № 3 – чемпіонка України

Ще одна учениця Тальнівської ЗОШ I-II ст. № 3 – чемпіонка України

Уманські «Пантери» – відомий жіночий футбольний клуб, який у цьому році виборов Всеукраїнську першість у чотирьох вікових групах: WU14, WU15, WU16, WU17. Приємно, що чемпіонками України в складі «Пантер» стали учні школи Лілія Погорецька (WU14, WU15) та Софія Дядюшкіна (WU16).  Лілія - талановита дитина, переможець предметних олімпіад, різноманітних конкурсів, здібна спортсменка. Її лише 14 років, але і серед п'ятнадцятилітніх була незамінною. Кілька днів тому в місті Миколаєві завершився турнір серед WU14, де команда «Пантери» здобули перемогу. Вітаємо Лілію з високим званням чемпіона України!

15:07 30.10.2018

Посвята в туристи

Посвята в туристи

Юні туристи, вихованці гуртка «Компас» (керівник Мельниченко І.І.), стали учасниками цікавого свята «Посвята в туристята», під час якого вони пройшли певні випробування, щоб гордо носити звання «Юний турист» Тальнівського Будинку дітей та юнацтва. Вихованці завзято приймали участь у наступних конкурсах «Розминка капітанів», «Розминка команд», «Зберись у похід», «Сіамські близнюки», проявили себе і у виконанні завдань «Орієнтування» та «Надання першої медичної допомоги». Переможених не було - перемогла дружба. Команди пройшли всі іспити, показали свою силу, кмітливість, швидкість і винахідливість. Діти дізналися дуже багато: про види туризму, про секрети рюкзака, вивчили основні заповіді туриста, а також показали свої вміння з орієнтування та в’язання туристичних вузлів. Після насиченої програми, пройшовши всі випробування, вихованці гуртка, узявшись за руки хором промовили «Клятву туриста». Даний захід подарував усім учасникам приємні емоції та позитивні враження!

15:05 30.10.2018

Книжкові новинки

Книжкові новинки

Книжковий фонд абонементу центральної бібліотеки поповнився новинками, які представлені на книжковій експозиції «Знайомтесь! Нові надходження». Ці книги придбані на кошти міської ради. Це новинки сучасної художньої літератури: гучні бестселери, популярні книги відомих українських та зарубіжних письменників, екранізовані твори. Усе це – література, котра зачіпає найпотаємніші емоції, які люди часто приховують самі від себе. Це – колізії людських стосунків та анатомія душевного стану в різних життєвих ситуаціях. Це – знайомство із найбільш яскравими авторами. Хочеться читати усе й відразу! Тож запрошуємо всіх шанувальників книги познайомитися з виставкою новинок та вибрати книгу для душі!

15:04 30.10.2018

Герої не вмирають!

Герої не вмирають!

Сьогодні , 30 жовтня, минає 2 роки з дня загибелі Героя України – Дмитра Безуглого. Він загинув 30 жовтня 2016 р. під час бойового зіткнення поблизу смт. Верхньоторецьке (Ясинуватський район) Донецької області.  Указом Президента України від 19 листопада 2016 року, "за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Працівники Тальнівської міської ради, Тальнівської районної державної адміністрації та Тальнівської районної ради поклали квіти до меморіальної дошки, щоб вшанувати пам’ять Героя.  Висловлюємо щирі співчуття родині та всім, хто знав загиблого.  Вічна пам’ять вірному синові України!

15:02 30.10.2018

Цифрове телебачення для всіх

Цифрове телебачення для всіх

Зважаючи на те, що з 1 вересня по всій території України перестало працювати аналогове телебачення, не всі громадяни мали змогу придбати нове обладнання для сучасного телемовлення. Тому впродовж жовтня цього року 22 одиноким громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, які користувались аналоговим телебаченням, працівниками апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету встановлено засоби прийому сигналу цифрового ефірного мовлення (тюнери Т2), придбані за кошти бюджету ОТГ.

12:40 29.10.2018

Герої не вмирають!

Герої не вмирають!

Сьогодні - 4 рік з дня загибелі Героя України – Євгена Геша. Він загинув 29 жовтня 2014 р. в бою з російськими бойовиками в районі села Сокільники на Луганщині. Військові потрапили у засідку, БТР десантників було підбито. Євген кулеметним вогнем прикривав відхід групи та врятував життя своїх товаришів, вони бачили як БТР горів. Тіло воїна не знайшли. Указом Президента України від 23 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Працівники Тальнівської міської ради, Тальнівської районної державної адміністрації та Тальнівської районної ради поклали квіти до меморіальної дошки, щоб вшанувати пам’ять Героя.  Висловлюємо щирі співчуття родині та всім, хто знав загиблого.  Вічна пам’ять вірному синові України!

12:37 29.10.2018

10-річчя фольклорного аматорського колективу «Берегиня» Соколівоцького сільського клубу

10-річчя фольклорного аматорського колективу «Берегиня» Соколівоцького сільського клубу

Тальнівщина щедра народними самобутніми талантами, які творять справжнє мистецтво, що примножує духовні цінності – українську народну пісню, музику, танець, традиції, звичаї і обряди нашого народу.

12:35 29.10.2018

Покладання квітів напередодні 74-ї річниці вигнання нацистів з України

Покладання квітів напередодні 74-ї річниці вигнання нацистів з України

26 жовтня біля меморіалу «Пагорб Слави», напередодні відзначення 74-ї річниці вигнання нацистів з України, за участю керівництва Тальнівської міської ради, Тальнівської районної державної адміністрації, Тальнівської районної ради та представників ветеранських та інших громадських організацій відбулася урочиста церемонія покладання квітів. Кожна війна, через яку проходить українська держава та український народ – забирає життя наших співвітчизників. Пам'ятаймо тих, хто загинув, боронячи інших від загарбників.

13:35 26.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора