Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Другий день фестивалю української пісні «Ми з тобою, Україно»

Другий день фестивалю української пісні «Ми з тобою, Україно»

25 жовтня в великому демонстраційному залі Тальнівського міського центру культури та дозвілля знову лунали пісні та майоріла українська вишиванка, адже пройшов другий день загальношкільного фестивалю української народної пісні серед 2-5 класів Тальнівської ЗОШ I-III ст. № 2.

11:15 26.10.2018

Перший день фестивалю української пісні «Ми з тобою, Україно»

Перший день фестивалю української пісні «Ми з тобою, Україно»

Саме сьогодні, 24 жовтня, в великому демонстраційному залі Тальнівського міського центру культури та дозвілля пройшов перший день загальношкільного фестивалю під девізом «Допоки наша пісня лине - буде жити Україна», де учні з 6 по 11 клас Тальнівської ЗОШ I-III ст. № 2 виконували українські народні пісні. Варто зазначити, що вже не вперше школа організовує пісенний фестиваль і в планах Тараса Солошенка, директора школи, здивувати публіку наступного року. Української пісні, а також хореографічні композиції до них, занурили публіку в багату, самобутню українську культуру, захопили глибиною думки, багатством почуттів і настроїв, подарували незабутні враження та душевну насолоду. Хочеться відмітити високий художній рівень номерів, велику кількість учнів, які брали участь у фестивалі та акторську майстерність виконавців. Фестиваль вкотре довів про те, що школа вже багато років працює над розвитком художньо-естетичних здібностей дітей.

15:04 25.10.2018

Семінар-тренінг «Розвиток молодіжних центрів в Україні»

Семінар-тренінг «Розвиток молодіжних центрів в Україні»

19-21 жовтня 2018 року у с. Грем'яче, Волинської області відбувся Всеукраїнський семінар-тренінг «Розвиток молодіжних центрів в Україні», організаторами якого виступило Міністерство молоді та спорту України та Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА. Метою проекту є популяризація ідеї створення молодіжних центрів в ОТГ, соціальної роботи, відповідальності за розвиток та становище громад серед молоді. Підвищення інституційної спроможності молодіжних центрів та їх всебічний розвиток через залучення широкого кола молодих людей, які будуть об’єднані в ініціативні групи. В семінарі взяли участі представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладів освіти та молодіжних громадських організацій. На семінар була делегована і спеціаліст Тальнівської міської ради Олена Кучеренко. Професійні та досвідчені спікери з різних куточків країни (Київ, Дніпро, Луцьк, Червоноград Львівської області та ін.) Ярослав Храпський, Павло Медина, Захар Ткачук, Максим Ткаченко та Євгенія Ткаченко поділилися досвідом роботи та в режимі «Живої бібліотеки» відповідали на запитання учасників стосовно розвитку мережі молодіжних центрів. Цікаво було дізнатися про Асоціацію Молодіжних центрів України, яка всіма силами підтримує існуючі молодіжні центри та завжди готова допомогти у розвитку нових. «Молодіжний центр – це відкритий простір для роботи, відпочинку та розвитку молодіжних організацій за принципами доступності та спільної відповідальності. Я вважаю, що створення такого молодіжного центру в нашій громаді сприяли б росту та розвитку сильної, духовної, цілісної та цілеспрямованої молоді.» - прокоментувала Олена Кучеренко. Також свою роботу презентували: Молодіжний центр «Нові крила» - м. Нововолинськ; Молодіжний центр «Космодром» - м. Червоноград та Молодіжний центр м. Дніпра. Учасники мали можливість на практиці розробити власні стратегії створення молодіжних центрів в об’єднаних територіальних громадах, шляхи знаходження потрібних ресурсів для розвитку центру, визначити цільову аудиторію, розробити так звані «10 кроків» для реалізації роботи молодіжного центру та презентувати свої напрацювання.

08:46 24.10.2018

Спортивне життя шкіл Тальнівської ОТГ

Спортивне життя шкіл Тальнівської ОТГ

19 жовтня відбулися змагання з шашок. Переможцями серед юнаків стали: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2, Борзенков С. – І місце; економіко-математичний ліцей, Рибак О. – ІІ місце; Соколівоцька ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ремінець О. – ІІІ місце. Серед дівчат: економіко-математичний ліцей, Біленька Т. – І місце; Тальнівська ЗОШ №2, Левицька Б. – ІІ місце; Тальнівський НВК, Пилипенко Т. – ІІІ місце. Шахи: юнаки І місце – економіко-математичний ліцей, Голуб В. ІІ місце – Тальнівська ЗОШ №2, Ільїнський О. ІІІ місце – Соколівоцька ЗОШ, Олійник Б. дівчата І місце – економіко-математичний ліцей, Острань А. ІІ місце – Соколівоцька ЗОШ, Нечипоренко В. ІІІ місце – Тальнівська ЗОШ №2, Ястремська В. «Шкіряний м’яч». Проведено дві гри серед дівчат 2005-06 та 2007-08 р.н.. Переможцями стали команди дівчат 2005-2006 р.н.: І місце – Тальнівська ЗОШ №3, ІІ місце – Тальнівська ЗОШ №2, ІІІ місце – Тальніський НВК. Команди дівчат 2007-08 р.н розділили між собою місця: І місце – Тальнівський НВК, ІІ місце – Тальнівська ЗОШ №2. Серед юнаків 2008 р.н.: І місце – Тальнівська ЗОШ №2, ІІ місце – Тальнівський НВК. Дякуємо вчителям фізичної культури Царенко І. Є., Вовку С. Є., Дорошенку П. І., Доманіцькому А. І. за підготовку та проведення змагань.

14:54 23.10.2018

В ДНЗ №8 «Казка» проходив «Тиждень дорожнього руху»

В ДНЗ №8 «Казка» проходив «Тиждень дорожнього руху»

Важливою складовою безпеки життєдіяльності людини є правила поведінки під час дорожнього руху. Дбаючи про запобігання травматизму вихованців вихователі систематично навчають їх безпечно поводитися на вулиці. Проводять з дітьми заняття, бесіди, розповіді, розгляд ілюстрацій про правила вуличного руху. Так в жовтні в ДНЗ №8 «Казка» проходив «Тиждень дорожнього руху». Діти ознайомилися та закріпили свої знання про правила вуличного руху, дорожні знаки. Вихователі здійснили з дітьми екскурсію до кімнати «Дорожній рух». Проводили дидактичні та рухливі ігри. Переглянули діти лялькову виставу «Дорога в «Теремок»». Проведено музичну розвагу «Обережно: Дорога!» музичним керівником Головченко О.В. з дітьми логопедичної групи. Діти засвоїли необхідні знання і набули практичні навички щодо дотримання правил вуличного руху.

14:38 23.10.2018

Міжнародна конференція «Культурна спадщина XXI століття»

Міжнародна конференція «Культурна спадщина XXI століття»

Український центр культурних досліджень, спільно з Міністерством культури України, за підтримки Асоціації міст України, провели Міжнародну конференцію «Культурна спадщина у ХХІ столітті: збереження, використання, популяризація», яка відбулась 19-20 жовтня 2018 році у м. Вінниця. На конференцію була делегована і спеціаліст Тальнівської міської ради Ольга Бабій.

15:28 22.10.2018

Урочисте відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Урочисте відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

18 жовтня в актовій залі Тальнівського НВК відбулося урочисте відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. В ході заходу, секретом успіху поділилася дворазовий переможець обласного та учасник загальнонаціонального етапу – учениця 6 класу гімназії Козаченко Марина. Про мету проведення, учасників та переможців обласних, загальноукраїнських етапів конкурсу розповіла голова методичного об’єднання, вчитель української мови і літератури, організатор шкільного етапу конкурсу Нерубайська Любов Андріївна. Пісні про мову подарували глядачам тріо «Дожниця» (у складі Лідії Тицькун, Тетяни Вовк, Костенко Людмили), ансамбль «Дзвіночки» (керівник Мамієнко О.М.) та переможниця багатьох співочих конкурсів Тетяна Вовк. Свято дало емоційний заряд і натхнення усім для написання творчих робіт.

14:54 22.10.2018

Свято Козацької Покрови у «Світлячку» 

Свято Козацької Покрови у «Світлячку» 

З 2014 року традиційно у закладі дошкільної освіти №4 «Світлячок» відзначають Свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки українського козацтва. Педагогічний колектив, у тісній співпраці з батьками вихованців, продовжує формувати майбутніх патріотів своєї держави, ознайомлюючи дошкільників із творами про запорізьке козацтво, проводячи тематичні заняття, народні ігри спортивного характеру та підсумовуючи отримані знання під час проведення свята.  12.10.2018 року до музичної зали дитячого садка дівчатка хлібом-сіллю запросили вихованців середньої та старших груп для проведення змагань між командами хлопчиків «Орлята» та «Соколята». Внести до зали прапор України довірили Доброву Арсенію. Змагання відбувалися під дбайливими поглядами інструктора з фізкультури Балаки Людмили Олександрівни, вихователів Ковальчук Галини Дмитрівни, Ганджі Світлани Миколаївни та музичного керівника Гаркуші Наталії Леонідівни.  Під час змагання хлопчики «їздили на конях, розпалювали багаття, переходили провалля, долали перехід печери, переправляли свої команди чайками», перетягували канат, а дівчатка «готували вареники». Головний отаман, працівник ДНЗ Тарасенко Володимир Григорович, посвятив хлопчиків у козачата, вручивши їм «козацькі шаблі». У ході свята вихованці декламували патріотичні вірші, співали козацькі пісні, виконували українські таночки.  Проводячи такі заходи – віримо: «Козацькому роду – немає переводу».   

09:42 22.10.2018

Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Тальнівський районний сектор управління ДСНС у Черкаській області організував проведення даної акції у Тальнівській ЗОШ І-ІІ ступенів №3. Рятувальники провели бесіди з безпеки життєдіяльності учнів, роздали пам'ятки щодо поводження в разі виникнення небезпеки, ознайомили дітей з роботою пожежного автомобіля. Найцікавішим для вихованців було виконувати роль пожежників: одягати костюм та спорядження, направляти струмінь води на умовну пожежу.  Також були проведені об'єктові тренування з цивільного захисту

09:42 22.10.2018

Учениця школи – чемпіонка України

Учениця школи – чемпіонка України

З 03 по 07 жовтня на Центральному стадіоні міста Умань проходив фінал чемпіонату України з футболу серед дівочих команд WU-16. У змаганнях взяли участь 8 команд із різних областей України. Черкащину представляла уманська команда «Пантери», у складі якої з 2016 року виступає учениця Тальнівської ЗОШ І-ІІ ступенів № 3 Софія Дядюшкіна. Вона основний гравець команди, без заміни відіграла всі матчі, забила два м’ячі. У напруженому та драматичному фінальному матчі «пантери» здолали вінничанок лише в серії післяматчевих пенальті. Вітаємо нашу Софійку з черговим спортивним досягненням. Невдовзі відбудеться чемпіонат України з футболу серед дівочих команд WU-15, в якому у складі уманських «Пантер» візьмуть участь учні школи Погорецька Лілія, Беднарчук Анна та Корчевна Анастасія.

09:39 18.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора